Köpek Tuvaleti

pr_01_1590

Bir köpeğin eğitilmesinde en önemli eğitimlerden biri de köpeklerin tuvalet eğitimidir. Köpeğinize tuvalet eğitimini onu ilk sahiplendiğiniz andan itibaren vermelisiniz Köpekler tuvaletlerini doğaları gereği koklayarak yaparlar. Dolayısıyla eğer köpeğiniz sizin istemediğiniz bir yere tuvaletini yaparsa bir sonraki tuvaletinde yine aynı yere gitmeyi sürdürecektir. Çoğu köpek sahipleri bu duruma bir çözüm bulamadıkları için köpeklerini terk etme yolunu kullanmaktadır. Bu gibi kötü durumların yaşanmaması için köpeklerinize ilk vereceğiniz eğitim tuvalet eğitimi olmalıdır. Bu ise bazen hiç kolay olmamaktadır. Köpekleriniz doğal olarak içgüdüleri işe hareket edeceklerinden insanlar gibi ayıp algıları yoktur. Bu yüzden ona eğitimi öğretmeniz gerekmektedir. Öğrenen köpek, öğrendiklerini alışkanlık haline getirecektir.

Köpek tuvalet eğitiminde işinizi kolaylaştıracak en etkili yol köpek tuvaleti almanızdır. Köpekler tuvaletlerini belirli alanları koklayarak yaparlar. Bunun nedeni o bölgeyi güvenli ve kendilerine ait ilan etmeleridir. Dolayısıyla bir başka yabancı köpek geldiğinde köpeğinizin nereye tuvalet yaptığını koklayarak anlayacak ve o bölgeyi terk edecektir. Köpekler de ayıp ya da doğru algısı yoktur. Dolayısıyla kendilerini güvende hissettikleri yerde olurlar genellikle. Sezgileri kuvvetli olduğundan nerenin güvenli, nerenin tehlikeli olduğunu algılayabilirler.

Birçok köpek sahibi köpekleriyle birlikte apartman da yaşadığından tuvalet eğitimine ihtiyaç duyarlar. Köpeğinizi dışarı çıkarsanız bile artık değişen yaşam koşulları nedeniyle dışarıdaki yaşam alışveriş merkezleri, binalarla dolu olduğundan çevredeki diğer insanların tepkisiyle karşılaşmanız da olasıdır. Bu bakımdan evde köpek besleyen köpek sahipleri için en doğru tercih köpek tuvaletleridir. Köpek tuvaletleri çimli, süngerli, petli gibi çeşitli özelliklerle olabilmektedir. Köpeklerinizin köpek tuvaletine alışması hemen olmayabilir. Bunun için biraz sabır etmelisiniz. Onu ödüllendirme yoluna gidebilirsiniz. Köpekler yemeklerini yediklerinde uzak bir yere giderler tuvalet ihtiyaçları için. Bu yüzden sizler de köpeğinizin yemek yediği ve tuvaletini yaptığı yer arasına belirli bir mesafe koymalısınız. Köpeğinizin yemeğini yediği yer mutfak ise, tuvaletini mutfaktan uzak bir alana koymalısınız. Çünkü köpekler yemeklerinin ve tuvaletlerinin birbirine yakın olmasından pek de hoşlanmazlar.

Köpek tuvalet

Köpek Tuvaleti

Köpeklerinizi tuvalete alıştırmak için tuvalet saatlerine dikkat etmeli ve köpeklerinizin tuvalet ihtiyacı olduğu zamanlar da onu köpek tuvaletine koymalısınız. Burada köpekleriniz için güvenli bir ortam oluşturmanız gerekmektedir. Köpeğinizi tuvalet anında yalnız bırakmalısınız. Sizin onu zorladığını düşünmemeli köpeğiniz. Köpeklerinize en doğru tuvalet eğitimini onu ödüllendirerek verebilirsiniz. Köpeğiniz köpek tuvaletini her kullandığında ona ödüller vermeniz bu alışkanlığı hızlı edinmesine yardımcı olacaktır.

  Bazı köpek sahipleri köpek tuvaleti kullanmadan önce gazete kâğıdı kullanmayı tercih etmektedir. Gazete kağıdına tuvaletini yapmaya alışık olan bir köpek, köpek tuvaletine de hızlı uyum sağlayacaktır. Bu bakımdan köpeklerinizi ilk sahiplendiğiniz andan itibaren tuvalet konusunda eğitmelisiniz. Bunun yanı sıra eğer henüz bir köpek almadıysanız ve almayı da düşünüyorsanız köpeğinizin eğitimleri hakkında bir önbilgiye sahip olmanızda fayda vardır. Köpek sahibi olmadan köpek eğitimi hakkında fikir sahibi olmanız köpeğinize ilk günden beri doğru eğitimi verebilmenize yardımcı olacaktır.

Çoğu köpek sahibi tuvalet konusunda acemi olduğundan köpeklerine bu eğitimi nasıl vereceklerini bilememektedir. Şuan küçük, zamanla öğrenir diye serbest bırakılan köpeklerin eğitilmesi de bir o kadar güçleşecektir. Bu yüzden köpek sahibi olmaya karar verdiğiniz andan itibaren köpek eğitimi konusunu iyice araştırmalısınız. Köpeğinizden doğru eğitimi verecek olan sizlersiniz. Bu yüzden öncelikle kendinizi köpek eğitimi konusunda eğitmelisiniz. Sahibi henüz doğru davranışı kavrayamamışken bir köpeğin doğru davranış kazanması elbette kolay olmayacaktır. Bu yüzden köpeklerinizle birlikte yeniliklere kendinizi de açmalı her eğitimi araştırmalısınız.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Sıradaki içerik:

Köpek Tuvaleti