İtaat Eğitimi İle İlgili Merak Ettikleriniz

almankurdu_egitimi1

Köpeğinizle daha rahat ve konforlu bir hayat sürmek için İtaat Eğitimi aldırmanız gerekir.Hem sizinle arasındaki bağ güçlenir hem de sizi kendisine daha yakın hisseder. İkiniz için de son derece eğlenceli bir süreç olacaktır. Dışarıya çıkarttığınız zaman herhangi bir korkunuz kalmayacak. Hayatınızı son derece kolaylaştıracak. Dışarıya ya da kendine zarar vereceği herhangi biri durumda, engellemeniz mümkün olacak. Sizin ondan beklentinizi bilecek ve ona uygun olarak davranacak. Ve en önemlisi de, ilişkinizde liderin kim olduğunu öğrenecek. Eğitilmemiş köpekler, ırklarına göre farklılık gösterse de çocuklu aileler için sorun yaratabiliyor. Sosyalleştiği sırada, diğer canlılara ve insanlara zarar verebilir. Ve söz dinlemeyen birçok köpeğin sonu genellikle hayvan barınakları olmaktadır.

İtaat Eğitimi

İtaat Eğitimi  günlük hayatınızda karşılaşacağınız zorluklara karşı verilen bir eğitimdir. Köpek kadar, sahibinin de öğrenmesi gereken şeyler vardır. Birçok farklı seviyede itaat eğitimi vardır. İlk olarak temel itaat eğitimi’nin alınması gerekir. Temel itaat eğitiminde, ”otur, bekle, yat, git getir, aferin” ve ” hayır” gibi günlük hayatta kullanılan sözcükler öğretilir. Köpeğinizin bu sözcükleri öğrenmesi kadar sizi dinlemesi gerekir. Eğitim sırasında, köpeğiniz istemediğiniz bir şey yaptığında, cezalandırmalısınız. Aynı şekilde istediğiniz bir şey yaptığında da ödüllendirmelisiniz.

Köpeğiniz söylenilen şeyi hemen öğrenmeyecektir. Bu işin püf noktası sıkça tekrar yapmaktadır. Komutlarınızın mümkün olduğunca net ve kısa olmasına dikkat edin. Eğitim sürelerini çok uzun tutmayın, bu durum köpeğinizin konsantrasyonunun bozulmasına sebep olabilir. Köpeğiniz komutları ilk olarak, fazla dikkat dağıtıcı unsur olmayan bir yerde öğrenmelidir. Ancak daha sonra bu durum tam tersine çevrilmeli. Dışarıda kalabalık bir ortamda, komutu dinleyip dinlemediği test edilmelidir.

İtaat Eğitimi Komutları

Otur Komutu: Eğitimin başlangıcı için ideal komutlardan biridir. Diğerlerine göre daha kolay bir komuttur. İlk olarak bu komutu öğretmeniz, köpeğinizin kendine olan güvenini arttıracak ve motive edecektir. Motivasyon eğitim sırasında çok önemlidir. Otur komutunu daha eğlenceli şekillerde ve tekniklerde öğretebilirsiniz. Asla hemen yapmasını beklemeyin, eğitimin öncelikli şartı sabırlı olmaktır. Otur komutunu köpeğinize öğrettikten sonra, yat komutuna geçebilirsiniz. Yat komutu: otur komutunu öğrenen bir köpek için kolay olacaktır. Komutu öğrendikten sonra daha da zorlaştırabilirsiniz. Örneğin komutu uygulama süresini uzatabilir ya da dikkat dağıtıcı unsurlar ekleyebilirsiniz. Köpeğinize öğretmeniz gereken en önemli komutlardan biri de gel komutudur. Gel komutu: Köpeğinizi dışarıdaki tehlikelerden korumanıza yardımcı olur.

itaat Eğitimi

Diğer komutlardan daha dikkat edilmesi gerekilir. Komuta anında itaat etmelidir. Bu nedenle kusursuz olması için fazla çalışılmalıdır. Köpeğinizin ne istediğini anlaması için doğru ve net bir şekilde anlatmalısınız. Her seferinde aynı ses tonunu ve tonlamayı kullanın. Ancak gel komutunu kesinlikle ceza uygulama sırasında kullanmayın. Bu durum size gelmesini engelleyebilir. Komutu daha cazip hale getirmek için sonuna ödül koyabilirsiniz. Bu durum köpeğinizi daha da heyecanlandıracaktır. Köpekler bilmedikleri şeyleri ısırmayı çok severler. Bu durumda kurtarıcı komut, bırak komutudur. Bırak komutu: Oldukça gerekli bir komuttur. Komutun daha rahat uygulanması için bırakması gereken şeyi gösterebilirsiniz. Köpeğinizle oynamanız için ise git getir komutu yararlı olabilir. Köpeğinizin istenilen şeyi getirmesi için ilk olarak nesneyi merak etmesi gerekir.

Eğitilmiş bir köpek, eğitilmemiş bir köpeğe göre her zaman daha anlaşılırdır. Köpeğinizin dediklerinizi anlamasını ve uygulamasını istiyorsanız, belli eğitimler uygulamanız gerekir. Bu eğitimler hem köpeğin hem de sahibinin hayatını kolaylaştıracaktır. Eğitilmiş bir köpek her zaman istediğiniz aktiviteye katılabilir. Bu da onun ne kadar güvenli bir köpek olduğunu gösterir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Sıradaki içerik:

İtaat Eğitimi İle İlgili Merak Ettikleriniz